Sunday, November 6, 2016

Penulisan Baru

Bismillahirrahman nirrahim..

Setelah bertahun kini terdetik untuk kembali menulis.
Ada banyak yang mahu dikongsi, tetapi biarlah menjadi ilham sendiri. Insya Allah penulisan akan datang lebih kepada perkara yang boleh dikongsi bersama bukan untuk diri sahaja. Zaman alih berubah, perlu disaring dan diadaptasi. Siapa sangka entry yang dikarang hanya daripada smartphone yang kecil. Cepat nya perubahan iklim teknologi baru ni. Kira-kira beberapa tahun lepas, menulis menggunakan komputer riba sahaja. Itu pun berbengkak jari membuntang mata.

Perlu akui,blog bukan lagi pilihan masa kini. Siapa nak baca blog dah zaman sekarang. Sedangkan Facebook,Twitter, Instagram dan medium seangkatan merupakan percikan kecil blog-blog peribadi seseorang. Nak post gambar, buka akaun Instagram. Nak tulis sesuatu idea, share di Facebook atau Twitter. Jadi, terlalu old school bila ada Blogspot. Sekejap! Ada jer blog yang masih mantain lagi penulisannya dan dibaca.
For me, it is how I spending my time.

Terus terang, penulis hanya berkongsi. Segala persepsi adalah tanggungan pembaca sendiri. Boleh jadi topik politik,peribadi,pelancongan,nasihat dan sebagainya. Boleh jadi.

Akhir sekali, we will see what next.

No comments:

Post a Comment

KOMEN-KOMEN LA