Sunday, February 10, 2013

Berkelah di Sagil (Mount Ophir)

Team leader.My dad dengan smartphone barunya
sambil menghayati suasana hutan.Sempat tinjau2 ayah
guna handset,rupanya2 search map ledang guna google satellite.style ahh!

Cuti yang best.Dapat pergi tempat yang saya suka,hutan.
 Akhirnya ,dapat juga berkelah dan berkhemah bersama keluarga.
Sambil makan nasi dan buat air koktel, memang lazat dinikmati 
di tengah hutan


Sengaja nak tayang tools yang saya baru dapat. Beli di Rantau Panjang.
Nama dia hammock ye,bukan buaian. Sape yang kaki camping or hiking
mesti taw benda ni. Sangat efisien sebab celah hutan susah nak cari tapak khemah,
jadi gantung je benda ni dah leh tidur.Di bawah ada gambar bumbung nye.
Opss..ada gambar orang tidur pula. Abaikan orang tu tidur.
Haa memang lena lah kalau tidur di dalam hujan2 tu. Naseb baik ada shelter,
kalau tak,sia2 je pasang hammock tapi hujan.




Sejuk2.Lihat daun2 pun dah tahu hujan yang lebat.Saya tak mandi mula2,bagi adik2 mandi
dahulu baru abang turun.

Oh lupa.ada bawa khemah juga.Time ni dah nak pulang.

Ramai peniaga2 berniaga.Beli jambubefore bertolak pulang
Tapi lagi suka ledang di taman negara Asahan
**saya memang cover2 nak ambil gambar.tu sebab ada belakang daun lah,pokok lah,kereta lah..

7 comments:

  1. wah..best2..lama dah tak pergi camping..

    ReplyDelete
    Replies
    1. nanti join2 lg dak2 gp camping2..berkelah best ^^

      Delete
  2. nice trip!! well done boss..huhu ^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. thank you..it is nice but rainy tbe2..but best ^^

      Delete
    2. alolo..sy kan suka amik gambar cover2 awk :p

      Delete

KOMEN-KOMEN LA