Wednesday, May 2, 2012

Biskut Batik

Huhu.Asik post pasal memasak je.Dah macam blog bdak perempuan.Takpe2,tak salah pun.
Okay bahan utama untuk biskut ini adalah  Biskut Marry.Sepatutnya warna putih susu tu,tapi yang warna koko ni je ada,pon boleh.^^

Okay panas kan air di dalam periuk.Letakkan susu cair supaya jadi manis.Letakkan sedikit marjerin .

Kemudian,masukkan serbuk koko.Habeskan satu botol kecil tu.^^

Then,bila dah masukkan koko,kacau sehingga warna jadi coklat.^^

Nak tambah serbuk Milo pon boleh.^^

Kemudian,pecahkan biskut sebelum masukkan ke dalam adunan tadi.


Biarkan seketika sehingga sebati ye.^^

Bila sudah masak,transfer ke dalam bekas yang sesuai.Lagi best ,lau sejukkan dalam peti ais.^^

 haha.akhirnya jadilah biskut batik.Tak taw kenapa nama dia batik,cuber google mana taw ada biografi biskut ni.^^


5 comments:

  1. wah, sedapnya kek batik dia..untung la.. ^^

    ReplyDelete
  2. faveret awk kan.?huhu..nak je sy wat utk awak..^^

    ReplyDelete
  3. boleh2! kita wat same2 nt ye.. ^^

    ReplyDelete
  4. nak tanye, tajuk lagu background ni ape ye??
    sedap la dengar

    ReplyDelete
  5. ouhh tjauk lagu dia Kisah Cinta sing by Feelhoney..^^

    ReplyDelete

KOMEN-KOMEN LA