Monday, February 27, 2012

lambat

Ya.Aku yang menulis lagi.Lembu tak pandai menulis blog.
Lama sangat aku tinggal.Dunia maya ku dah lenyap sejak praktikal.
Bosan je.

Marah aku pada lambat yang melambatkan aku.Aku lambat takpe.Orang lambat dengan aku jangan harap.Sewaktu dahi matahari menyentuh puncak bukit Nilai,aku dapat tahu jam dah 7.35..waduhh,mana sempat ni.Nak hantar nenek ke tempat kerja dah satu hal.Then,aku memulas throttle sampai 160 darjah ke bawah tetapi hampa.Meter kelajuan tetap statik pada 100km/h..(sah2 motor aku 100 cc)..arghh..lambat pon lambat lah...aku dah buat tugas mulia per...berkorban untuk nenek aku.

tup..sampai lah ke tempat keje nenek.Bersebelahan kediaman bakal2 nurse KPJ.Sempat menjeling.7.45?!!..Damn..aku kena impakkan kelajuan..aku terus berlalu ke tempat keje.
Jeng..jeng..jeng..sampai tepat pada masanya..tapi tepat pada jam 8.03 mnit..lambat 3 minit..so.punch card aku dah tercalit warna merah..ala macam masa sekolah rendah dulu2 kalau markah terok kan dia tulis pakai dakwat merah kat laporan tahunan..its ok late...Better late than never..kan?..^^

3 comments:

  1. ni lewat sbb bgn lambat ke ape ni? or sbb sy awk lambat?

    ReplyDelete
  2. huhu..xde lah..kne antar nenek dulu so,tpaksa la lambat...^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. owh..xpe2, dpt pahala law antar nenek..xpe la lambat 3 minit pun.. =)

      Delete

KOMEN-KOMEN LA