Saturday, December 24, 2011

Ilham pertapa

aku sendiri walau tiada kendiri
merewang ,meraban membangkit emosi
selalu aku punah dalam khayalan
angan2 kosong yang kotor ini
semakin kecik dan mengeras

tak memasal aku berlelah penat
mencari satu kejayaan dan penamat
praktikal adalah kerahan fizikal
aku punya tenaga untuk diguna manusia
besar hasrat untuk selesai

satu cahaya baru akan tiba
InsyaAllah akan tiba walau tak tentu
menunggu dan mengatur kaki
semoga tiada lepasan yang menghiris hati
terima kasih

dah berkerja jaya

4 jam kopek kentang
6000 lebih susun barang dalam kotak

haa itulah awal mula p[ertama mula kerja di tempt praktikal
dengan kena wat dokumentasi (calibration) sbnyak 4 perkara

1.metal detector
2.magnetic trap report
3.preparation delivery
4.ape lgi ntah

bosan memang bosan.tp da nama keje
yang best keje tu bila pizikal di pakai guna,memang tough la otot segala.
banyak nak cter tapi selera online pon dah xde.emm bila la leh on9 cam biasa.
insyaAllah lau ada masa ,on9 sampai tua

Tuesday, December 13, 2011

My Industrial Training

Tik Tok Tik Tok..just a week before my practical studies at D'era Pouch Industries Sdn Bhd at Nilai 3..ermm very nervous la because this is my first experience work formally dalam sesebuah company..before ada jugak pernah bekerja tapi as part time kat sekolah rendah..jadi cikgu KAFA..tak tahu la camne condition time keje nanti anyway thats not i want to worry about,just worry about my attitude..so i must do my very best there..hehe

Dengan adanya beberapa student laen yang praktikal di tempat sama,so i'm not alone la.ada la jugak kawan sebaya yang boleh dibuat sembang2..emm tak survey lagi company ni camner..apa besarkah?ada produk yang dikeluarkan?..only i know this company process makananan ..tu jer..haha..wish me luck at this place k..

Saturday, December 3, 2011

Kelibat

Mana tanah boleh ku lari
sejauh mana boleh ku sembunyi
kelibat masalah tetap mengintai

Dengan nada dan madah
aku meluah rasa kecewa
tiada lagi rasa mahu bergantung
aku mahu terus berdiri sendiri

biar sekali lagi salah
biar sekali lagi tersungkur
namun,tak perlu yang lain

Telah kuhiraukan kelibat itu
tetapi semakin ia menarik hatiku
mengerling juga mata ini