Wednesday, June 1, 2011

Umur


Umur belum tua tapi tanggungjawab dah ada
tak perlu tunggu tua,tak perlu lanjut usia
memang baligh je kita Tuhan dah bagi rencana
tak kesah la kecik ke besar semua akan kena

Aku umur masih muda,nak rasa happy selalu
tapi pikir2 balik takkan nak jadi macam tu
so,aku kena ubah pemikiran dan tingkahlaku
mudah2an diri aku lagi baik dari dulu

Kalau dulu separa matang,sekarang kena sehabes matang
kena pikir pasal study,pasal masa depan dan wang
walaupun jiwang tapi belum time untuk 'sayang2'
InsyaAllah kalau dah jodoh konfem tak melayang

Haish.. aktif sana aktif sini dengan persatuan
Kadang2 terlupa berdakwah amanat Tuhan
Dulu time sekolah selalu bagi peringatan
tapi dah masuk U nak tegur kang takut hilang kawan

Memang cepat tacink perangai aku
tapi umur dah 21 mana boleh camtu
kena jaga emosi dan berfikir dalam setiap perilaku
silap2 haribulan kalau tacink2 nanti penumbuk kena kat dagu

Tak taw la kenapa aku punyer post camni
nak kata pantun bukan lirik lagu apatah lagi
maybe sebab umur so tune writing dah lari
tak kesahla asalkan sampai isi di hati

Memang umur pemuda umur berharga
Badan masih kuat otak pun berguna
lagi baik diguna daripada wat benda sia2
Moga2 dah tua teringat balik jasa muda

No comments:

Post a Comment

KOMEN-KOMEN LA