Monday, June 20, 2011

Tempoyak dan durian


1.Ada orang,makan durian ,tapi tak makan tempoyak.
Itu orang jenis pentingkan diri dan hidup dalam dunia sendiri semata-mata.

2.Ada orang makan tempoyak tapi buah durian dia tolak tepi.
Ini orang jenis gedik nak mampus.Tak sedar apa yang dia buat.

3.Tapi ada jugak yang durian tak suka,tempoyak lagi la kan.
Ini lah Mat Salleh.The disgusting fruit lah,apa lah.

  • DURIAN = Major
  • TEMPOYAK = Minor


Dalam kehidupan student:-

1.Mereka yang belajar subjek yang penting or killer,tapi abaikan yang senang.
2.Mereka pegang jawatan tinggi2 dalam persatuan dan sebagainya,tapi belajar mereka hancur.
3.Mereka yang bodoh sombong.

Dalam hubungan keluarga:-

1.Kau baik dengan mak ayah kau,tapi kau tak pernah kenal adik beradik mak ayah kau.
2.Kau bagus bila jenguk sedara mara kat kampung,tapi adik kau tak cukup belanja kau tak amik tahu.
3.Kau tak layak ada dalam keluarga.

Dengan kawan-kawan:-

1.Selalu kau mintak kawan kau tunjuk ajar kau,tapi bila kawan kau ada masalah kau biarkan.
2.Ajak kawan pergi tengok wayang tapi kau tak ajak dia pegi sembahyang bila masuk waktu.
3.Kawan2 ingatkan kau ni spesis alien.

Dengan guru-guru:-

1.Kau amik ilmu yang dia bagi,tapi kau tak penah hormat dia,tak pernah doakan dia.
2.Kau selalu bodek cikgu,sampaikan asik muka ko je kat bilik guru tapi bila result keluar cam tahi plak.
3.Kau sekolah pendidikan khas.

p/s: Lenkali kalau tak makan tempoyak jangan makan durian pastu kalau tak makan durian pulak jangan makan tempoyak.Dua2 benda ni benda yang sama.Bau sama,rasa hampir sama cuma cara makan je beza,So jangan la pilih salah satu je.Moral of the story,amik secara menyeluruh jangan separuh-separuh.

2 comments:

  1. haha...bagus2..ko ni macam aku la..
    dua2 makan..^^

    ReplyDelete

KOMEN-KOMEN LA