Monday, February 7, 2011

Syukur,saya dapat anak.



Eh macam tu ke rupa anak aku nanti?Comeynye kalau rupa dia camni,macam rupa bapak dia.Haha perasan giler.Tapi apa salahnye kalau nak berangan dari sekarang.
Mesti seronok kalau dah dapat zuriat keturunan.Tapi tak taw la kenapa orang sekarang buang anak.Binatang pun tak buat macam tu kecuali katak.Katak lain la bertelur sampai leh buat sekampung anak mati sekor pun takpe,tapi yang pelik manusia ni.Ingat senang ke nak dapat?!!

Teringat mak aku selalu citer masa aku mula2 keluar ke dunia ni.Mak aku kata ayah aku takde masa aku dilahirkan.Bukan meninggal dunia la sengal tapi masa tu ayah aku kerja kat Sabah so aku dilahirkan di kampung.Maka suara atuk la berkumandang di telinga.Pastu masa aku lahir condition aku tak normal.Bukan cacat ok.Tapi aku terpaksa dikeluarkan dengan teknik Caesarean Section.Lebih kurang macam vacuum la.Sampaikan lepas tu aku terpaksa di letakkan di dalam incubator yang kaca tu(lebih kurang macam ICU kanak2 la).Dahsyat2.Mak aku kata lagi,doktor tu cakap bila aku dah umur dua tahun maybe mata aku akan ada masalah (rabun,buta dsb.)
Tapi alhamdulillah okay setakat ni.

So,susah jugak sorang ibu nak lahirkan anak.Bila aku pikir balik,memang aku tak patot buat sezarah dosa pun kat mak aku.Semoga mak aku berada dalam lindungan dan rahmat Allah.



*Aku tak pangil mak aku 'mak'.Actually I call her MAMA.Apa pun nama yang dipanggil,maksudnya sama.

3 comments:

  1. hahaha...sengal je ko
    ak anak mama..mestila manja kan

    ReplyDelete
  2. best sgt2..pndi fakh menghayati hdup ni..
    hargailah ape yg ad skrg ni..
    jgn kte nyesal kemudian hri...

    ReplyDelete

KOMEN-KOMEN LA