Friday, February 4, 2011

Reload



Bila sebut pasal Topup aku jadi fed up
Bila sebut pasal reload aku jadi takot
bukan aku fed up sebab nak bayar duit topup
tapi aku fed up sebab lepas aku topup
aku tak taw ke mana nak habeskan(nak sms,awek takde)
dan aku jugak takot
sebab bila aku dah reload mesti cepat aku habeskan
ibarat mengunyah pulut sejemput
Tapi aku heran pada mereka2 yang selalu bergayut tu,
mesti banyak duit dihabeskan untuk topup
paling kurang pun seminggu 3 kali topup

Tapi bukan alasan bergayut je perlu topup
ada jugak pentingnya topup ni,contohnya:

i.telefon parents,family
ii.Untuk hal2 penting seperti hal pelajaran,kerja dan sebagainya
iii.Untuk kes2 emergency macam minyak habes,sakit nak bersalin,kereta rosak
iv.Medium dakwah misalnya foward mesej2 berguna dan berunsur nasehat
v.Nak carik handset yang tersorok.Miskol je konfem tak handset kat celah mana
vi.Untuk miskol orang spaya orang tu call kita balik(nak jimat kredit)

Ni secara kasar ape yang penting dalam agenda ke'Topup'an.Kalau nak topup make sure you must plan where the topup will go.Kalau dah elok2 topup RM10,tengok2 pi hantar ON CINTA ke,ON MATI ke,takpun ON OFF ke memang sia2 lah beli Topup.So be careful with your bajet.

8 comments:

  1. hahahahaha~~~
    tak bleh bla ami, tepon us..
    hahahahaha~~~~

    ReplyDelete
  2. afeb@ ko ada awek leh la topup2 nih..^^

    amie@ haha..bg la no us..leh call ko amie

    azim@ sape la ad kat us tu nak d tipon kan..maher zain ker..?

    ana@ thanks ^^

    khadijah@ cewah2.slalu topup x ni ..?

    ReplyDelete
  3. ni no aku 215-350-8205.

    im waiting for ur call ok?
    jgn speechless sudah. hahaha.

    ReplyDelete
  4. azim, aku saje nak tlg fakhri ni habiskan kredit.
    bukan mahal sgt nk tipon us tu. huhu..

    ReplyDelete

KOMEN-KOMEN LA