Tuesday, September 14, 2010

Dalam bahasa ada bisa

Pedih betul dia menegur
Tajam betul sindiran darinya
Celupar betul dia berkata
Sungguh berbisa dia berbahasa
Kenapalah kau ada lidah?

Tutur kata kau adalah harta
Sama ada bernilai atau tidak
terpulang pada kandungannya

Bebal kau dalam berdebat
Bodoh kau dalam berhujah
Hey,come on lah
Better diam jer

Cukuplah berkata-kata
Biar membisu sahaja
Kau menyebar bisa pada setiap kata
Jika aku terkena bisa
Adakah kau punyai penawarnya?


Wednesday, September 1, 2010

Meniru



Bodoh la siapa yang meniru tuh.
Kalau meniru tapi untuk lulus takpe jugak..
Tapi ni meniru untuk lulus cemerlang.
Sampaikan pensyarah puji dia ,sanjung dia tapi hakikatnye
mereka ni bangsat.
Secara jujur aku tak pernah dan tak sampai hati meniru.
Sebab bila aku tak buat ulangkaji,tidak dapat jawab exam
adalah hukuman bagi aku.Bukan dengan meniru untuk melepaskan
diri.Memang aku bengap sebab sanggup gagal sedangkan
aku boleh lulus dengan meniru.


Skill peniru-peniru di kampus:-
1.pergi toilet simpan nota,bila exam buat-buat sakit perut.
2.save nota dalam handpone.Yang ni memang ikut peredaran zaman.
3.Bawak nota dalam dewan periksa.Hardcore punya skill.
4.Tulis nota pada badan.Yang ni save kertas.Bagus2.
5.Lekat nota pada pakaian.Kemudian ke tandas untuk refer nota.
6.Tiru kawan sebelah.Yang ni cara orang lama-lama,
7.Guna gajet James Bond.Yang ni belum ada orang buat lagi.
8.Menyamar.Kalau ada sesiapa yang pandai suruh ganti tempat.Yang ni memang bodoh punyer skill