Monday, December 7, 2009

Cinta Anta Enti

Cinta Anta Enti 2





Box 1
Kalau tak kapel takleh bina ke?
Betul..cinta itu fitrah.Sebab itu Islam
dah sediakan jalan terbaik tuk kita bercinta.
Melalui nikah,cinta itu halal,
terhindar daripada fitnah dan terjaga kesuciannya.
Niat yang baik biarlah dilaksanakan dengan
cara yang betul.

Box 2
So..kapel HARAM.huhu..diulang HAROM.
Sebab pe?
korang maybe lah dah terlepas dari zina mata,
mulut dan anggota-anggota badan yang lain.But then,
zina hati?Susah nak dielak.Bila dah rindu meindu
ingat teringat dan terbayang-bayang si dia,
hati koghang secara tak langsung dah berzina!
Prevent is better than cure kan?
Nabi kita dah pesan sume tu..

Box 3
Huhu..kena clash ke ni?
Terpulang..tepuk dada tanya taqwa.
Kalau betul nak bina baitul islam,
jaga jalan tersebut sungguh-sungguh.
Barulah rumahtangga yang bakal dibina
nanti sejahtera.Takdela haru-biru,
gadoh-gadoh,cerai-berai macam yang banyak
berlaku sekarang.
Allah PASTI beri kemudahan kepada
hamba-Nya yang taat.


I Love Allah

2 comments:

  1. Ape??!!!Haram.Tentu ada yang terkejut.Dan tak kurang yang biar-apa-pun-cubaan-melanda-aku-tetap-akan-bercinta(poyo giler).Itu reaksi masing2.Dari mana sumber mengatakan bahawa kapel haram.Itu wallahualam.Aku penah rasa benda(bercinta) ni sekejap dan aku setuju hukum Haram patut disabitkan kepada percintaan sebelum nikah.Zina hati.Betol.Memang susah nak jaga hati bila cintan2 ni.Serupa makan tak lalu,mati tak mahu.Ibarat sehari tak sms,jiwa tak best.
    Alhamdulillah.Aku dah tak buat lagi dah.Walaupun ada keinginan kapel mapel ni tapi perhatian cuba dialihkan kepada benda-benda lain.Kadang2 bila lihat orang lain berkapel,especially mereka2 yang mengaku 'couple islamik' ni lah,pasti kita merasakan diorang ni bagus,berakhlak,pandai jaga adab bercinta dan semua sifat bagus,mahmudah melekat la kat badan diorang.Padehal mereka tak ubah seperti penggendong najis yang berpakaian sutera emas.Maksudnya,kamu membina satu jalan salah sambil mempergunakan agama Islam yang suci sebagai arah.Maaf,maaf dan maaf.Tepuk dada tanya taqwa.

    ReplyDelete
  2. bagus2
    ana stuju dengan pendapat diatas
    sama2 fikirkan lontaran pendapat yang dinyatakan
    wallahu'alam

    ReplyDelete

KOMEN-KOMEN LA