Monday, December 7, 2009

Cinta Anta Enti

Cinta Anta Enti 1




1#
Assalamualaikum sedara,tanya sikit.Sedara kapel-kapel
macam ni tak salah ke?


2#
woop..no.no.no..kami kapel mane ade dating-dating,
pegang-pegang tangan macam kapel lain.Kalo
jumpa pun jarak 2 meter tau.tak baik buat maksiat.


1#
Oh..kiranya cakap-cakap kat tipon jela


2#
Ish..mane ada sume-sume tu.Gayut-gayut tak main la.
Sms je.Tu pun kejut-kejut bangun subuh,bagi tazkirah,
kasi motivasi.Kami nak hubungan kami diredhai.Cinta
kami kerana Allah.Takkan nak masuk syurga sorang2
kot


1#
oh..oh..ada prinsip
Menjaga batasan la kiranya ni ?
Boleh yek korang tahan dengan godaan syaitan yang
dari dulu tak jemu-jemu atur strategi untuk lalaikan
manusia dari mengingati Tuhan.


1#
Mende-mende maksiat pun dia leh
nampakkan baik pada mata kita.
Err..u all tau ke tak ni?

cinta Allah cinta sejati

2 comments:

  1. Maaf tulisan pada komik tidak jelas.
    So di tulis semula.Siapa yang bace komen ni dapatlah baca ulasan aku sikit.Ada istilah lain selain 'cinta anta anti' ni iaitu cinta islamik.
    Dan aku tetap dengan ayat fav aku,'tak paham' betul la aku dengan benda2 ni.Boleh ke tak cinta islamik ni?

    Kadang2 labuh tudung di dada tapi tetap bercinta,bila ditanya cinta islamik katanya,ada pula serban terlilit di kepala,janggut sejemput di dagunya,tapi tetap
    berjumpa dengan bukan mahramnya,alasan yang sama,buah hati saya,cinta islamik katanya.
    Kalau islamik jalan dibina,kenapa cinta kepada manusia,bukankah Allah yang paling utama?barulah cinta islamik namanya.

    ym:zert_1990@yahoo.com

    ReplyDelete
  2. sbnarnya takde istilah couple islamik
    dah couple tu just couple
    islamik tu sbgai menutup kesalahan cara bercinta agaknya
    padahal hakikat sama je
    bercinta,bercouple sebelum nikah
    tetap sesuatu perkara yang salah
    dan sama sprti penulis ni,
    ana pun tak faham knapa,
    yang faham agama dan tau
    perkara2 mcm ni salah tapi
    tetap jugak nak buat...
    wallahu'alam

    ReplyDelete

KOMEN-KOMEN LA